Ambassadeurs

EPKE ZONDERLAND

Olympisch Kampioen 2012, Wereldkampioen 2013, 2014 & 2018

“Als arts, sporter en jonge vader weet ik hoe belangrijk lichaamsbeweging is in ons dagelijks leven, ongeacht hoe oud we zijn. De Wereld Gymnaestrada in Amsterdam zou een enorme boost geven aan het werk van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie door kinderen en volwassenen aan te moedigen om te gaan sporten.”

LIEKE WEVERS

Winnaar Europese Spelen 2015

SANNE WEVERS

Europees Kampioen 2018, Olympisch Kampioen 2016

“Als zussen beschouwen we de gymnastiekgemeenschap als familie, misschien wel meer dan de meesten. En stel je voor hoe geweldig het zou zijn als we straks die passie in Amsterdam zouden kunnen delen en ervaren met meer dan 18.000 mensen uit die familie van atleten. Wij zullen erbij zijn!”

BERICHT VAN DE KONINKLIJKE NEDERLANDSE GYMNASTIEK UNIE

De eerste Wereld Gymnaestrada vond plaats in 1953 in Rotterdam. Het is een grote eer voor ons om dit prachtige internationale gymnastiekevenement zeventig jaar later weer in Nederland te organiseren.

We zijn trots dat de gemeente Amsterdam met ons wil samenwerken om gymnastiek een boost te geven door een podium te bieden voor dit evenement. Amsterdam heeft al eerder de Wereld Gymnaestrada gehouden. Dit was in 1991 en was een groot succes. In 2023 hebben we een nieuwe standaard gezet voor de Wereld Gymnaestrada. Wij vinden het een prachtige kans om ons te focussen op duurzaamheid en verrassende innovaties te introduceren op het gebied van gymnastiek.

We kijken uit naar de 17e Wereld Gymnaestrada, waar we mensen van over de hele wereld bij elkaar brengen op het evenement in Amsterdam, die dezelfde passie voor gymnastiek delen.

Alle deelnemers, bezoekers, vrijwilligers en organisatoren streven samen naar een onvergetelijk evenement!

Monique Kempff
Voorzitter van Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie

BERICHT VAN DE BURGEMEESTER VAN AMSTERDAM

Met veel plezier presenteer ik u de gemeente Amsterdam, met al haar unieke kwaliteiten. Zoals u waarschijnlijk weet, staat de gemeente Amsterdam wereldwijd bekend om haar beleid dat de stempel ‘inclusief’ verdient. Het gezicht van de gemeente Amsterdam is opgebouwd door bijna 900.000 inwoners uit circa 180 verschillende landen.

De gemeente Amsterdam wil voor iedereen de juiste plek zijn om te werken, wonen en sporten. De gemeente Amsterdam is er dan ook trots op dat het voor elke atleet zowel een uniek als een prachtig platform biedt om uit te blinken en hun talenten te laten zien en mensen uit alle lagen van de bevolking te inspireren om te sporten.

De gemeente Amsterdam biedt het totaalpakket. Amsterdam is gemakkelijk bereikbaar, de stad heeft een spraakmakend openbaar vervoersysteem, de accommodaties in de stad zijn modern en het algehele sportklimaat is van wereldklasse.

Geen plek op aarde kan bieden wat de gemeente Amsterdam te bieden heeft: de stad zelf! Met zijn historische schoonheid weerspiegeld in de ogen van degenen die het komen bewonderen. Wie wil de stad Amsterdam nu niet bezoeken?!

Ik hoop dat we u in 2023 mogen verwelkomen in de prachtige stad Amsterdam.

Femke Halsema
Burgemeester van Amsterdam