IMG_8773

World Gymnaestrada Amsterdam 2023

Een week in Amsterdam is zeker een verrijkende ervaring voor de deelnemers aan de World Gymnaestrada. De Wereld Gymnaestrada 2023 in Amsterdam kenmerkt zich door een ongeëvenaard programma en een hoog serviceniveau voor de deelnemers.

De World Gymnaestrada is een wereldwijd, niet-competitief evenement dat elke vier jaar wordt gehouden met het grootste aantal actieve deelnemers van elk gymsportevenement. Deelname is voor iedereen, ongeacht geslacht, leeftijd, ras, religie, cultuur, bekwaamheid of sociale status.

Alle deelnemers trainen om hun optreden uit te voeren op de World Gymnaestrada, maar dat is niet het enige doel. Het gaat meer om de hele ervaring, de festiviteiten en het gevoel erbij te horen. Met trots hun land vertegenwoordigend, heeft het evenement een licht Olympisch gevoel. Gymsport van over de hele wereld komt samen, na enkele jaren opnieuw herenigd, waarbij internationale vriendschappen worden versterkt en taal- en cultuurverschillen worden overbrugd.

Sinds de allereerste editie in Nederland in 1953 is de World Gymnaestrada de wereld rondgereisd en uitgegroeid tot een multicultureel gymsportfestival. Na 32 jaar keert dit feest terug naar Amsterdam. Het wordt naar verwachting de beste en grootste World Gymnaestrada ooit.

Amsterdam is de stad van tolerantie, samenhang, sport, plezier en cultuur. Dit zijn raakvlakken die ook gelden voor de World Gymnaestrada, een van de mooiste evenementen in de wereldsport. De Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie en Amsterdam hebben hun krachten gebundeld om dat evenement in 2023 naar een hoger niveau te tillen. De wortels van de World Gymnaestrada liggen in Nederland, wat ons betreft is het de springplank naar de toekomst.