header song website

Officiele WG2023 anthem

“Colors Unite” is de titel en het refrein van de officiële anthem van de W0rld Gymnaestrada Amsterdam 2023.

Het nummer werd samen met een eigen gechoreografeerde dansroutine officieel gepresenteerd. Geproduceerd en gecomponeerd door Tim Koldenhof Events B.V. (Allan Eshuijs, Nino Lucarelli, Tim Koldenhof, Martijn Hoiting en Juvat Westendorp), viert het lied de diversiteit en kracht van onze wereldwijde dansgemeenschap die samenkomt op de World Gymnaestrada, eind juli, in Amsterdam, waar een gevoel van eenheid zal overheersen.

“Voor mij vertegenwoordigt het Gymnaestrada lied ‘Colors Unite’ de essentie van ons evenement en het gedachtengoed van eenheid’; legt regisseur Tim Koldenhof uit. “Net als de levendige kleuren die alle dansvoorstellingen zullen sieren, viert dit lied de diversiteit en kracht van onze wereldwijde turn/dans gemeenschap. Het herinnert ons eraan dat wanneer we samenkomen, hand in hand, en onze unieke talenten en passies laten zien, we een krachtige symfonie van vreugde, inspiratie en verbondenheid creëren. ‘Colors Unite’ belichaamt de inclusieve en verheffende aard van de Gymnaestrada, waar liefde, harmonie en het streven naar uitmuntendheid ons allen verenigen. Het herinnert ons eraan dat we door gymnastiek grenzen overschrijden en de magie van het collectieve feest omarmen. Laten we samen het podium in vuur en vlam zetten, onze verhalen delen en een onuitwisbare stempel drukken op de harten van iedereen die getuige is van onze kleurrijke reis.”

Allan Eshuijs, componist van het nummer voegt toe: “Als componist en tekstschrijver heb ik geleerd dat om mijn creatieve proces op een natuurlijke manier te laten stromen, ik me bewust moet zijn van mijn omgeving, want verhalen zijn overal – in alle delen van het leven. Op dezelfde manier begon ik me, toen ik werd gevraagd om een hymne voor de Gymnaestrada te maken, een enorm evenement voor te stellen waar een gevoel van eenheid zou overheersen. Al deze mensen van over de hele wereld zouden samenkomen om hun passie voor bewegen en dans te delen en te vieren. Een passie die elke nationaliteit, religie, ras of geslacht overstijgt. Samen met mijn medeschrijver wilde ik een feelgood-nummer maken, gericht op inclusiviteit in plaats van diversiteit, met een betere toekomst voor alle mensen waar liefde de kans krijgt om zich te vermenigvuldigen en onze zielen te helen.”

Colors Unite - Wereld Gymnaestrada Amsterdam 2023

Geproduceerd door Allan Eshuijs
Geschreven door Allan Eshuijs & Nino Lucarelli
Label - Tim Koldenhof Events B.V.
Regisseur - Tim Koldenhof
DOP - Martijn Hoiting
Choreografie - Juvat Westendorp (danstutorial volgt later)