Nog maar 100 dagen te gaan voor de World Gymnaestrada Amsterdam 2023

Met nog slechts 100 dagen te gaan voor de start van de World Gymnaestrada kijken deelnemers uit meer dan 50 landen uit om deze zomer ‘Be Amazed’ te worden. Het aftellen naar de World Gymnaestrada Amsterdam 2023 is vandaag begonnen met het bereiken van de mijlpaal van 100 dagen.

Nu de klok afloopt naar het vierjaarlijkse evenement dat dit jaar van 30 juli tot 5 augustus in Amsterdam (NED) plaatsvindt, hebben delegaties uit 55 landen hun aanwezigheid bevestigd – er worden bijna 19.000 deelnemers verwacht. Dit aantal omvat twee nieuwe deelnemers uit Sierra Leone en Oeganda.
De World Gymnaestrada is het grootste evenement van de FIG in termen van deelnemersaantallen, een niet-competitief sportfestival dat Gymnastics for All prachtig voor het voetlicht brengt. En als inclusiviteit een maatstaf is van Gymnastics for All, dan sluit dit perfect aan bij de normen en waarden van Amsterdam op het gebied van tolerantie en diversiteit.

Zeventigjarig jubileum
Het vierjaarlijkse evenement keert voor het eerst terug naar Nederland sinds Amsterdam in 1991 gastheer was en bovendien 70 jaar nadat Rotterdam in 1953 de allereerste World Gymnaestrada organiseerde.
Muziek en dans staan centraal in deze editie van 2023, die op zaterdag 30 juli om 16.00 uur begint met de openingsceremonie in het Olympisch Stadion van Amsterdam.

De daaropvolgende vijf dagen met groeps- en nationale performances vinden plaats in de RAI Amsterdam Convention Centre, waar op de laatste twee dagen ook het beroemde FIG Gala wordt gehouden.
Andere evenementen zijn de Large Group Performances in het Olympisch Stadion, de City Performances op drie locaties – de RAI, het Vondelpark en het Olympisch Stadion – en de populaire Nationale Avonden met gymnasten op drie verschillende avonden (maandag 31 juli, dinsdag 1 augustus en donderdag 3 augustus).

Een ander hoogtepunt is het World Team , met een choreografie op het Lady Gaga nummer ‘Born This Way’.

De RAI Amsterdam ligt op 15 minuten met het openbaar vervoer van het centrum van Amsterdam en het Lokaal Organiserend Comité (LOC) belooft een festivalsfeer waarbij de slogan van het evenement ‘Be Amazed’ tot leven komt. Deelnemers en bezoekers kunnen samenkomen in een fanzone en een openluchtbioscoop in het Olympisch Stadion, het hart van de World Gymnaestrada, en op de andere evenementenlocaties in de stad.

In het Olympisch Stadion van Amsterdam, waar de editie van 1991 plaatsvond, zal ook de sluitingsceremonie plaatsvinden op zaterdag 5 augustus.

Meer Nieuws

World Gymnaestrada: Het platform dat een inclusieve samenleving ondersteunt

World Gymnaestrada: Het platform dat een inclusieve samenleving ondersteunt

Het officiële WG2023 nummer is live!

Het officiële WG2023 nummer is live!

Al 70 jaar, nog 70 dagen!

Al 70 jaar, nog 70 dagen!