Nieuwe vriendschappen #5

Op het podium zijn de deelnemers aan de World Gymnaestrada nog altijd in uniform gekleed, maar in de gangen van de RAI of bij het Olympisch Stadion kan het maar zo zijn dat je een Braziliaan in een Fins shirt ziet, of een Zuid-Afrikaanse met een Zwitsers petje op. Het ruilen van teamkleding, het ultieme teken van verbroedering, is inmiddels in volle gang op ’s werelds grootste gymsportevenement.

Door Edward Swier

Portugese meisjes van tien jaar die drie woorden Engels spreken en met handen en voeten proberen hun T-shirts te ruilen voor een jackje van een Zweeds leeftijdsgenootje. Het is een beeld dat je sinds donderdagmiddag veel ziet. Nu de World Gymnaestrada-week over de helft is, zoeken deelnemers uit verschillende landen elkaar meer en meer op. Dat gebeurt bij de spontane en georganiseerde feestjes, op de terrassen voor de RAI en zelfs op de vloer in de hal. Bij de voorstellingen van het World Team stonden al deelnemers uit 50 landen met elkaar tegelijk in het Olympisch Stadion, op de City Stages wordt ook al samen opgetreden. Juist dat is wat iedereen altijd zegt over de World Gymnaestrada. Je ontmoet er oude vrienden én maakt er nieuwe.

Vrijdag staan de laatste Group Performances in de RAI en ook nog een aantal Large Group Performances in het Olympisch Stadion gepland. Nu meer en meer deelnemers hun laatste optredens hebben gehouden, zijn de tribunes nog voller dan ze al waren. Iedereen wil zijn favoriete show alsnog of misschien wel nog een keer zien. En ook de optredens van nieuw gemaakte vrienden zijn in trek.

In de grote zalen werden donderdag drie Nationale Performances gehouden. Portugal, Italië en de NORDIC-landen verzorgden hun beste performances. Vrijdag zal het grootste podium benut worden voor het prestigieuze FIG-gala, waarvoor uit twintig landen de beste acts zijn uitgenodigd. De zaal is met 7000 toeschouwers stijf uitverkocht.

Meer Nieuws

Topmateriaal World Gymnaestrada voor mooi prijsje te koop!

Topmateriaal World Gymnaestrada voor mooi prijsje te koop!

Vier jaar om je te verheugen, vier jaar om na te genieten

Vier jaar om je te verheugen, vier jaar om na te genieten

Zinderende FIG Gala toppunt van eventweek

Zinderende FIG Gala toppunt van eventweek