Kwaliteit én duurzaamheid staan voorop bij merchandise WG2023

Door Edward Swier

Wie deze zomer naar de Wereld Gymnaestrada Amsterdam 2023 komt, wil daar zonder twijfel een blijvende herinnering aan overhouden. ‘Own the moment!’ Naast een heleboel prachtige ervaringen, die een plekje in hoofd én hart zullen krijgen, hebben velen natuurlijk ook behoefte aan iets tastbaars, in de vorm van een t-shirt, tas of sleutelhanger. Vandaar dat we nu al de Fan Shop WG2023 hebben geopend, zodat je straks in Amsterdam niet misgrijpt. 

Half april ging de webshop van de World Gymnaestrada Amsterdam 2023 live. In de online Fan Shop is een grote diversiteit aan kledingstukken en collectors items verkrijgbaar. Voor diverse shirts, sweaters en hoodies geldt een ‘never-out-of-stock-policy.’ Deze blijven, dankzij de mogelijkheid om ze op korte termijn nog bij te maken, ook tijdens het evenement in Amsterdam verkrijgbaar. Zo hebben we geen overvloedige voorraad, maar kunnen we je wel altijd blij maken met je favoriete kledingstuk.

Duurzaam
De kleding heeft het gecertificeerde OEKO-TEX-duurzaamheidslabel. Dit geeft de garantie dat de grondstoffen met de grootste zorgvuldigheid zijn verwerkt en dat in de regel gewerkt wordt met gerecyclede stoffen. Ook de bidons zijn bijvoorbeeld gemaakt van gerecycled materiaal, zoals PET-flessen.

Duurzaamheid staat voorop voor de organisatie van de World Gymnaestrada. Daarom ook is voor een speciale bestelwijze gekozen. We hebben al veel complimenten gekregen voor de milieuvriendelijke manier waarop de bestelde producten worden uitgeleverd. In plaats van dat iedere bestelling in een envelop wordt gestopt en per post – en indien overzees dus vaak ook per vliegtuig, boot of vrachtwagen – wordt geleverd, wordt er gewerkt met een zogeheten click & collect systeem. Dat houdt in dat iedereen die in aanloop naar de Wereld Gymnaestrada Amsterdam 2023 een bestelling plaatst deze in Amsterdam kan oppikken tijdens het toernooi. In de RAI komt een speciale winkel merchandise booth waar de aangekochte artikelen kunnen worden afgehaald.

Zo bespaart niet alleen de koper op verzendkosten, maar draagt de organisatie ook bij aan een zo laag mogelijke co2-uitstoot. Het is een voorwaarde voor de toekomst dat we met zijn allen daaraan denken.

Veel ervaring
Samenwerkingsparnter MERCH69 is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van merchandise en goodies voor evenementen als de World Gymnaestrada. Dat er kwaliteit moet worden geleverd, staat sinds jaar en dag voorop. ‘’Je wilt niet terugkeren naar Brazilië of Argentinië en tot de ontdekking komen dat er al een gaatje in je t-shirt zit. Dit is een evenement waar iedereen vier jaar naar uitgekeken heeft. Je moet er ook lang van kunnen nagenieten. Veel deelnemers zullen de truien en shirt ook nog lange tijd met heel veel trots dragen”, aldus Rudy Prickarts.

De komende periode zullen overigens nog diverse nieuwe items aan de webshop worden toegevoegd. Er is een afgewogen keuze gemaakt. Het assortiment is uitgebreid, maar niet onnodig overvloedig. Prickarts: ‘’We hebben lang met elkaar de organisatoren om tafel gezeten om te kijken welke artikelen de doelgroep van de Wereld Gymnaestrada nu juist aanspreken. Daarbij hebben we natuurlijk ook gekeken naar wat er in het verleden bij dit evenement verkrijgbaar was. Bovendien weten we aan de hand van de inschrijvingen en de kaartverkoop wel een inschatting te maken welke leeftijdsgroepen met name interesse zullen hebben in de fan items merchandise.”

De collectie

Het leidde tot een uitgebreide kledingcollectie, in met name wit, kobalt, donkerblauw en – hetgeen het evenement een Nederlands tintje geeft – oranje. Dat zal zonder twijfel grote groepen deelnemers en bezoekers aanspreken. Daarnaast zijn er diverse soorten en modellen tassen, petten en bidons ontworpen. Voor een klein prijsje zijn verrassend leuke WG2023 & Gymba-pins en -sleutelhangers verkrijgbaar. De merchandise draagt het logo van de World Gymnaestrada Amsterdam en/of de inmiddels al immens populaire mascotte Gymba. Prickarts: ‘’Van wat we uit de eerste berichten begrijpen, zijn met name de producten waar Gymba op staat erg in trek. De mascotte heeft een hoge aaibaarheidsfactor en ziet er sterk en stoer uit.”

Een groot aantal van deze artikelen is overigens in een beperkte oplage gemaakt. De organisatie wil ervoor waken dat er na het evenement grote overschotten aan merchandise zijn. ‘’Ook zo dragen we bij aan een duurzamere wereld. Dat zal helaas wel betekenen dat we voor sommige artikelen er het bordje op=op bij zullen moeten plakken.”

Op de website staat hier een uitgebreide beschrijving van hoe de artikelen te bestellen zijn, en wanneer deze worden geleverd. Wie zich inschrijft voor de nieuwsbrief, ontvangt tot 17 mei een korting van 10% op de diverse artikelen.

Vragen over de Fan Shop? Neem een kijkje in onze FAQ of stuur een mailtje naar merchandise@wg2023.nl

Meer Nieuws

Topmateriaal World Gymnaestrada voor mooi prijsje te koop!

Topmateriaal World Gymnaestrada voor mooi prijsje te koop!

Vier jaar om je te verheugen, vier jaar om na te genieten

Vier jaar om je te verheugen, vier jaar om na te genieten

Zinderende FIG Gala toppunt van eventweek

Zinderende FIG Gala toppunt van eventweek