Janssen-Fritsen levert toestellen en matten voor World Gymnaestrada Amsterdam 2023

De deelnemers aan de World Gymnaestrada zullen komende zomer gebruik maken van toestellen en materialen van de vermaarde Nederlandse producent Janssen-Fritsen. De organisatie van het grote gymnastiekevenement, dat van 30 juli tot en met 5 augustus 2023 in Amsterdam plaatsvindt, spreekt van een logische keuze. Janssen-Fritsen heeft een goede reputatie, de onderneming bestaat al ruim 70 jaar en leverde onder meer de turntoestellen voor de Olympische Spelen van Mexico, München, Barcelona, Athene, Peking, Rio de Janeiro en Tokio.

,,We wisten, nadat we de organisatie toegewezen hadden gekregen, meteen bij wie we terecht moesten voor de toestellen en overige materialen, Janssen-Fritsen is een grote naam in de gymnastiekwereld”, aldus Tom Wennekes namens de organisatie van World Gymnaestrada Amsterdam 2023. John van der Horst, directeur van Janssen-Fritsen Nederland, is blij met het in zijn bedrijf gestelde vertrouwen. ,,Wij weten wat we kunnen, het is mooi als anderen dat ook zien.”

Janssen-Fritsen leverde in het verleden al eerder materiaal voor de World Gymnaestrada. Die geschiedenis gaat zelfs terug tot 1953, toen de allereerste World Gymnaestrada in Rotterdam was. Ook in 1991 (Amsterdam), 2003 (Lissabon) en 2015 (Helsinki) was Janssen-Fritsen betrokken. Van der Horst: ,,En onze zusteronderneming Spieth Gymnastics, dat ook onderdeel is van de Abéo-Group, heeft ook meermalen producten geleverd. We kennen de reputatie van de World Gymnaestrada, dat grote aantallen deelnemers kent en daarmee het grootste gymevenement van de wereld is, dus goed. Het is voor ons als Janssen-Fritsen een prachtige gelegenheid om al die sporters in staat te stellen met onze materialen te werken.”

De ruim vijftig deelnemende landen hebben in de voorbije maanden allemaal hun wensen bij de organisatie neer kunnen leggen. Aan de hand van de inventarisatielijsten die bij de World Gymnaestrada in Dornbirn (2019) werden gemaakt, kon bovendien al een goede inschatting worden gemaakt hoeveel specifieke toestellen, matten en airtracks nodig waren.

Een flink deel van de materialen komt van de KNGU. Janssen-Fritsen is sinds jaar en dag partner van de Nederlandse turn- en gymnastiekbond en leverde al het nodige materiaal voor wedstrijden en demonstraties. Wat niet voorradig was, werd onlangs besteld. Van der Horst: “Door nu al spijkers met koppen te slaan zijn zowel wij als producent en leverancier als de organisatie verzekerd van tijdige levering. Dat is een geruststellende gedachte in deze bijzondere tijden, waarin zich op allerlei fronten schaarste voordoet en prijzen van grondstoffen met de week lijken te stijgen.”

Het duizelde Wennekes, namens de organisatie verantwoordelijk voor de inrichting van de verschillende locaties, met name toen duidelijk werd hoeveel matten en airtracks nodig zijn. ,,Ik kom zelf uit de turnwereld, dus kende gelukkig alle materialen en de specifieke toepassingen ervan al. Maar dat je zoveel matten nodig hebt, was ook voor mij een verrassing. Maar, ook met die vraag konden we bij Janssen-Fritsen terecht, zij kunnen alle volumes aan.”

Na de World Gymnaestrada zal de organisatie in contact treden met onder meer sportbonden uit binnen-en buitenland, gymnastiekverenigingen uit Nederland en scholen in Amsterdam om te kijken of de toestellen en matten daar hergebruikt kunnen worden. ,,Duurzaamheid is een groot goed, het zou natuurlijk zonde zijn om deze mooie materialen maar een week te gebruiken’’, aldus Wennekes.

Janssen-Fritsen zal overigens voor bezoekers en deelnemers van de World Gymnaestrada ook buiten de RAI en het Olympisch Stadion een aantal beweegpleinen en oefenplekken inrichten. Van der Horst: ,,Daar kan men onder meer onze nieuwe freerunning-lijn BRICK uitproberen.”

Voor meer informatie:

Janssen-Fritsen Nederland
Berkveld 1, 5709 AE Helmond
+31492530930

World Gymnaestrada 2023
TIG Sports
Valschermkade 30, 1059 CD Amsterdam
+31205709060

Meer Nieuws

Connie Esau uit Zuid-Afrika: ”Zo is er telkens wel een herinnering die ze in haar hart heeft gesloten. ,,Het evenement is een belangrijk deel van mijn leven geworden.”

Connie Esau uit Zuid-Afrika: ”Zo is er telkens wel een herinnering die ze in haar hart heeft gesloten. ,,Het evenement is een belangrijk deel van mijn leven geworden.”