Gala-avond om het beste van Gymnastics for All te laten zien#5

Het FIG Gala op vrijdag tijdens de World Gymnaestrada Amsterdam 2023 brengt artiesten uit 17 landen samen voor een show die de verscheidenheid en diversiteit van de wereldwijde Gymnastics for All beweging benadrukt.

Bron: FIG

Het FIG Gala, een traditioneel hoogtepunt van de World Gymnaestrada, vindt plaats op vrijdag 4 augustus voor een bomvol publiek in het RAI Convention Centre in Amsterdam.

In totaal spelen 680 artiesten uit 17 landen mee in de show die de vrijdagavond vult op het programma van elke World Gymnaestrada.

“We willen over de hele wereld laten zien wat Gymnastics for All is.”

Alle 6.500 plaatsen in National Performance Stage 2 in de RAI zijn al verkocht voor de voorstellingen van 18:00 en 21:00 uur. Er is nog een laatste mogelijkheid om de voorstelling te zien op zaterdag 5 augustus om 10:00 uur, waarvoor op dit moment nog kaarten beschikbaar zijn.

Het thema van het gala met de titel ‘Feel the Flow’ is water, wat volgens de directeur een passende keuze is gezien de Nederlandse setting van deze World Gymnaestrada, Michiel Maas (NED).“Het thema is water en je kunt je voorstellen waarom we dat hebben gekozen – water en Nederland gaan hand in hand,” zei hij. Amsterdam ligt letterlijk onder de zeespiegel. We hebben land gestolen van het water.

“Het is iets dat voor iedereen herkenbaar is. Elk land heeft water nodig en elk land kan zeggen wat water voor hen betekent. Dat is de lijn die door de show loopt.”

Voor het eerst heeft het FIG Gala een limiet van één act per land. Het FIG Gymnastics for All Committee benadrukt dat het belangrijk is dat zoveel mogelijk landen de kans krijgen om hun rol te spelen. Comité lid Jerome Huebscher (CH) legt uit: “Het is de eerste keer dat we maar één groep per land hebben. Het is een beslissing die we een jaar geleden hebben genomen, omdat het leuk is om te zien wat er over de hele wereld gebeurt.

“Dat is de geest van het FIG Gala,” voegde Huebscher eraan toe. “We willen laten zien wat Gymnastics for All over de hele wereld is.”

Meer dan 70 groepen hebben zich aangemeld voor het gala toen de selectieprocedure twee jaar geleden begon. Gezien de hoge kwaliteit van de voorgestelde acts stond de jury voor een moeilijke taak bij het kiezen van de uiteindelijke line-up voor de 90 minuten durende show.

Maas legde de verschillende criteria uit: “We hebben gekeken naar verschillende soorten gymnastiek, verschillende leeftijden en niveaus, en verschillende landen uit verschillende delen van de wereld.”

De repetities voor het FIG Gala

Meer Nieuws

Topmateriaal World Gymnaestrada voor mooi prijsje te koop!

Topmateriaal World Gymnaestrada voor mooi prijsje te koop!

Vier jaar om je te verheugen, vier jaar om na te genieten

Vier jaar om je te verheugen, vier jaar om na te genieten

Zinderende FIG Gala toppunt van eventweek

Zinderende FIG Gala toppunt van eventweek