Dit zijn de nieuwe gezichten van de World Gymnaestrada Amsterdam 2023!

Jana & Bailey zijn benoemd tot het gezicht van de World Gymnaestrada later dit jaar in Amsterdam. Het duo zal, samen met mascotte Gymba, de deelnemers en bezoekers aan de hand meenemen in aanloop naar, en tijdens het grootste amateur gymnastiek evenement ter wereld.

Van zondag 30 juli tot en met zaterdag 5 augustus verwelkomt Amsterdam bijna 19.000 gymnasten uit 55 verschillende landen. Met nog 79 dagen te gaan introduceert de organisatie twee nieuwe gezichten naast de populaire mascotte Gymba om de deelnemers te enthousiasmeren en te informeren alvorens ze naar Nederland afreizen. Tijdens het evenement zal het duo verslagleggen van de verschillende activiteiten voor o.a. het thuisfront.

Jana & Bailey
Jana (22) is turnster en content creator in hart en nieren. Elke zondag komt er een video op haar YouTube en Instagram waarin ze tips en tricks verteld over het uitvoeren van gymnastiek en turnen, doet ze verschillende challenges en zo is er nog veel meer te vinden op haar kanalen. (Youtube en Instagram)

Bailey (20) is freestyle voetballer en content creator. Sinds zijn 14e werkt hij al hard aan zijn freestyle skills. Daarnaast reist hij heel de wereld af om verschillende talen te leren, zo beheerst hij onder andere Engels, Spaans en Japans. Dus daag hem vooral uit tijdens de World Gymnaestrada om jouw taal te leren! Hij maakt vooral content op TikTok en Instagram. (Tiktok en Instagram)

Jana & Bailey hebben ook hun eigen reactie gegeven op de aankondiging: “We voelen ons vereerd om betrokken te zijn bij de World Gymnaestrada Amsterdam 2023 en zijn enthousiast om deel uit te maken van een evenement dat mensen van over de hele wereld samenbrengt. We kijken er naar uit om onze ervaringen te delen met alle volgers en deelnemers.”

Samenwerking
Met Jana & Bailey aan bord als nieuwe vriendjes van Gymba is het team compleet voor de World Gymnaestrada, belooft het evenement een inspirerend en onvergetelijk spektakel te worden.

“We zijn erg enthousiast om Jana & Bailey te verwelkomen als gezichten van de World Gymnaestrada Amsterdam 2023. We zijn vorig jaar gestart met mascotte Gymba maar zoveel deelnemers kan Gymba niet in zijn eentje behappen. Dus werd het tijd voor versterking” aldus Manon Crijns, president van de World Gymnaestrada Amsterdam 2023. “De twee passen perfect bij het evenement. Ze zijn enthousiast en kunnen het verhaal en gevoel goed overbrengen.”

Over World Gymnaestrada Amsterdam 2023
De World Gymnaestrada is het grootste gymnastiekevenement ter wereld en vindt elke vier jaar plaats. Het evenement staat bekend om zijn diversiteit en de focus op plezier en samenzijn. Gymnasten van alle niveaus en achtergronden komen samen om te laten zien wat ze kunnen en om nieuwe vrienden te maken. Dit past perfect bij host city Amsterdam. Amsterdam is de stad van tolerantie, samenhang, sport, plezier en cultuur. Er zijn verschillende soorten performances gedurende de World Gymnaestrada week. De week wordt groots geopend met een openingsceremonie in het Olympisch Stadion. In de RAI worden gedurende de hele week diverse performances en Nationale Avonden opgevoerd en de week sluit wederom af in het Olympisch Stadion met een sluitingsceremonie.

Meer Nieuws

World Gymnaestrada: Het platform dat een inclusieve samenleving ondersteunt

World Gymnaestrada: Het platform dat een inclusieve samenleving ondersteunt

Het officiële WG2023 nummer is live!

Het officiële WG2023 nummer is live!

Al 70 jaar, nog 70 dagen!

Al 70 jaar, nog 70 dagen!