#2: ‘Voor het Gymnaestradavirus hoeft geen vaccin ontwikkeld te worden!’

Amsterdam is in augustus 2023 het toneel voor de Wereld Gymnaestrada. Het is de derde keer dat ’s werelds grootste breedtesportevent naar Nederland komt. Het is het grootste niet-competitieve sportevenement ter wereld. Wat ooit in 1953 begon met 14 verschillende landen en ongeveer 5000 deelnemers, is intussen uitgegroeid tot een festiviteit met 55 verschillende landen en 21000 deelnemers. Plezier, ontmoeten en laten zien wat je kan. Dáár draait het om! 

In deze rubriek laten we deelnemers aan het woord die hun ervaringen delen. Dit keer Henk Krols (63 jaar).

Ik hoop daar nog salto’s te laten zien aan de deelnemers

Wat is voor jou de Wereld Gymnaestrada en wat vind je er zo mooi aan?

Voor mij is de Wereldgymnaestrada een actieve turnvakantie voor mijn hele gezin. Lekker meedoen aan een springdemo met mijn zoons en hele dagen genieten van turndemo’s. Op de Wereldgymnaestrada is eigenlijk iedereen onderdeel van één familie namelijk allemaal deelnemen met hetzelfde doel: actief bezig zijn, laten zien wat je kunt, turnvrienden ontmoeten uit de hele wereld met veel saamhorigheid. En natuurlijk thuiskomen met veel mooie herinneringen en souvenirs (vooral kleding van andere landen).

Wat maakt je trots dat de Gymnaestrada in 2023 naar Nederland/Amsterdam komt?

In 1991 ben ik in Amsterdam besmet geraakt met het Wereldgymnaestrada virus, waarmee ik later mijn kinderen heb besmet. Sinds die tijd geen Wereldgymnaestrada overgeslagen en voor mij is in 2023 de cirkel rond. Ik hoop daar nog salto’s te laten zien aan de deelnemers.

Waarom moet iedereen naar Amsterdam komen in 2023?

Amsterdam staat bekend om de gastvrijheid en met zo’n uniek turnevenement is het belangrijk dat vele Nederlanders kennismaken met dit fenomenale turnfeest. Voor de vele breedtesport leden van de KNGU een unieke gelegenheid om dit van dichtbij mee te maken en te beleven. Het zal een begin zijn van een positieve impuls voor bewegen voor jong en oud. Voor het Gymnaestradavirus hoeft wat mij betreft geen vaccin voor te worden ontwikkeld!

Meer Nieuws

World Gymnaestrada: Het platform dat een inclusieve samenleving ondersteunt

World Gymnaestrada: Het platform dat een inclusieve samenleving ondersteunt

Het officiële WG2023 nummer is live!

Het officiële WG2023 nummer is live!

Al 70 jaar, nog 70 dagen!

Al 70 jaar, nog 70 dagen!