#1: ‘Niets mooiers dan onze passie aan de wereld te laten zien’

Amsterdam is in augustus 2023 het toneel voor de Wereld Gymnaestrada. Het is de derde keer dat ’s werelds grootste breedtesportevent naar Nederland komt. Het is het grootste niet-competitieve sportevenement ter wereld. Wat ooit in 1953 begon met 14 verschillende landen en ongeveer 5000 deelnemers, is intussen uitgegroeid tot een festiviteit met 55 verschillende landen en 21000 deelnemers. Plezier, ontmoeten en laten zien wat je kan. Dáár draait het om! 

In deze rubriek laten we deelnemers aan het woord die hun ervaringen delen. Dit keer Marina (53 jaar), Ilse (20 jaar) en oma Riet.

Wat is voor jullie de Wereld Gymnaestrada en wat vinden jullie er zo mooi aan?

Niets is mooier dat onze gezamenlijke passie te laten zien aan de rest van de wereld. Het samen zijn met zoveel mensen uit zoveel verschillende landen en we hebben allemaal 1 doel! Laten zien hoe trots we zijn op onze sport waarin niveau niets uitmaakt en plezier voorop staat.

Wat maakt jullie trots dat de Gymnaestrada in 2023 naar Nederland/Amsterdam komt?

Eindelijk kunnen we aan de rest van de wereld weer laten zien waar de gymnaestrada is geboren! De Gymnaestrada is geboren in Nederland en over de rest van de wereld uitgespreid. Wij zijn trots dat we kunnen laten zien aan de rest van de wereld waar ons kleine landje groot in is.

Niets is mooier dat onze gezamenlijke passie te laten zien aan de rest van de wereld.

Waarom moet iedereen naar Amsterdam komen in 2023?  

Gymnasten van Nederland laat je zien in Amsterdam, nu is de kans je passie voor de gymnastiek te tonen aan de rest van de Wereld in ons eigen Nederland. Laat deze passie tot zijn recht komen in Amsterdam! Het maak niet uit of je talent heb, geen talent, jong of oud bent, wij houden allemaal van dezelfde sport en kunnen dit met elkaar beoefenen. Hier is er geen onderscheid, tussen talenten, kleur en leeftijd met elkaar beleven we de mooiste momenten met onze sport.

 

 

Meer Nieuws

Dawn Rozzell-Howens: “Onze club is opgezet voor gymnasten met een handicap en we hebben ook enkele ‘mainstream’ gymnasten.”

Dawn Rozzell-Howens: “Onze club is opgezet voor gymnasten met een handicap en we hebben ook enkele ‘mainstream’ gymnasten.”

Nog 1 jaar te gaan tot de World Gymnaestrada 2023!

Nog 1 jaar te gaan tot de World Gymnaestrada 2023!

De tweede information meeting heeft de delegaties weer ‘Amazed’!

De tweede information meeting heeft de delegaties weer ‘Amazed’!