Nationale avond Nordic

Het thema van de Nordic Evening is “Nordic Roots”. De motivatie voor dit thema was om iets te vinden dat wij delen, iets dat natuurlijk en toch uniek is. Wereldwijd gezien leven wij in verschillende landen en hebben wij verschillende benaderingen van het leven, maar we zijn allemaal mensen en delen één planeet. Hier in het noorden zijn onze geografische en culturele wortels nauwer met elkaar verbonden, maar wij hebben zeer uiteenlopende manieren van bewegen. Deze avond is een viering van onze Nordic Gymnastic Roots en hoe wij graag bewegen en optreden. 

Zelfs hier in 2023 hebben sommige dingen die wij doen nog steeds wortels in iets wat wij jaren geleden deden. Vanuit het oogpunt van gymnastiek zijn sommige vaardigheden, springbewegingen en draaiingen tijdloos, evenals het alleen of in groep optreden. Ook al heeft turnen en dansen zich in de loop der tijd sterk ontwikkeld en veranderd, er zijn nog steeds sporen van het verleden zichtbaar in het heden. Wij hebben geleerd van onze leraren en zo is er veel cultuur verweven in onze kunst.

Het idee is om het publiek in 2023 mee te nemen op een reis langs elementen van Scandinavische gymnastiek en dans. Wij laten glimpen uit het verleden zien, maar richten ons vooral op het heden en openen kleine vensters naar wat uniek is aan de gymnastiek- en danscultuur voor de Scandinavische turners die deel uitmaken van de Nordic Evening.  

Het creatieve proces van een nieuwe vaardigheid leren of een nieuwe choreografie opbouwen, uren en uren oefenen tot datgene waaraan we gewerkt hebben, zijn vruchten afwerpt, dat is iets wat we gemeen hebben met de natuur. Als we een plant voeden, worden de wortels sterker en zal de plant bloeien en vrucht dragen.  

De manier waarop wij in het Noorden aan prestatiegymnastiek doen en uren en uren doorbrengen met onze coaches en teamgenoten voeden onze wortels en groei en vormen ons leven op vele manieren, waarom zouden wij het anders blijven doen? Wat is het dat wij er zo leuk aan vinden? Wat is de drive en de aantrekkingskracht om dagen, maanden en jaren door te gaan? 

Misschien krijg je de antwoorden wanneer je de Nordic Evening meemaakt, waar de gymnasten opvoeren wat zij het liefste doen, en waarvan zij vinden dat het hen en hun unieke team, traditie en stijl het beste vertegenwoordigt. Tijdens de Nordic Evening zul je getuige zijn van gymnasten die opbloeien en schitteren en de vruchten delen van hoe zij hun unieke gymnastiek roots hebben gevoed.  

Bestel je tickets!