Gymba in Amsterdam-41

Locatie

‘Amsterdammers’ beschouwen sport als een belangrijk aspect van het leven en je kunt overal in de stad sporten of sporten bekijken. Van gymnastiek tot hockey, tennis, squash, ijshockey, basketbal, zwemmen of wielrennen. Elke dag is er in de stad sport te vinden. Aangezien 53% van de inwoners minimaal 2 keer per week sport, wordt Amsterdam algemeen erkend als de sportstad van Nederland.

De ambitie van ‘De Sportstad’ gaat verder dan alles wat we al doen. Het gaat erom wat voor soort stad Amsterdam wil zijn. De ambitie van sportstad is het promoten van sport als kwaliteit van de stad en het ontwikkelen van sport en bewegen als integraal onderdeel van het leven van Amsterdammers. Met sport en bewegen verweven in het dagelijks leven, is Amsterdam een ​​stad met om elke hoek een enorme diversiteit aan sport- en bewegingsfaciliteiten.

Op welke locaties speelt de World Gymnaestrada 2023 zich precies af? Lees het hieronder.

RAI Amsterdam

Het RAI Amsterdam congrescentrum ligt op steenworp afstand van het centrum van Amsterdam en direct aan de ring A10. Het is een toplocatie voor beurzen, feesten, theatershows en elk groot evenement. De locatie van RAI Amsterdam wordt het hart van het evenement voor de groepsuitvoeringen, nationale uitvoeringen, het FIG Gala, catering, stands, media en organisatie.

het adres van RAI Amsterdam is: Europaplein 22, 1078 Amsterdam

Olympisch Stadion

Het Olympisch Stadion in Amsterdam is een stadion met een atletiekbaan. Het is gelegen aan het Stadionplein in het westelijke deel van Amsterdam Zuid. Het stadion is het iconische middelpunt van een gebied dat op alle fronten sportieve geschiedenis en pracht uitstraalt. In dit stadion werd ook de Gymnaestrada van 1991 gehouden. Het Olympisch Stadion is het icoon van de Nederlandse Olympische sporten en de juiste plek voor nieuwe inspiratie. Het Olympisch Stadion is de locatie voor de openings- en sluitingsceremonies en grote groepsuitvoeringen.

Klik hier om het fieldplan voor de Large Group Performances te downloaden.

het adres van Olympisch Stadion is: Olympisch Stadion 2, 1076 DE Amsterdam