Canva - Time Lapse Photography Of City Lights During Night Time

Amsterdam

‘Amsterdammers’ beschouwen sport als een belangrijk aspect van het leven en je kunt overal in de stad sporten of sporten bekijken. Van gymnastiek tot hockey, tennis, squash, ijshockey, basketbal, zwemmen of wielrennen; je kunt er elke sport vinden. Aangezien 53% van de inwoners minimaal twee keer per week sport, wordt Amsterdam algemeen erkend als de sportstad van Nederland.

De ambitie van ‘De Sportstad’ gaat verder dan alles wat we al doen; het gaat erom wat voor soort stad Amsterdam wil zijn. De ambitie van sportstad is het promoten van sport als kwaliteit van de stad en het ontwikkelen van sport en bewegen als integraal onderdeel van het leven van Amsterdammers. Met sport en bewegen verweven in het dagelijks leven, is Amsterdam een ​​stad met om elke hoek een enorme diversiteit aan sport- en bewegingsfaciliteiten.

Amsterdam is een van de mooiste kleine steden ter wereld.

Cultuur

Naast het evenement en een dag vol gymnastiekactiviteiten, is er ook veel te doen in de stad Amsterdam zelf. De grote verscheidenheid aan kunstmusea, zoals het Van Goghmuseum, Rijksmuseum, Rembrandthuis en het MoCo Museum, biedt een uitgebreide selectie van verschillende kunststijlen. Als je de originele Amsterdamse geschiedenis wilt ervaren, raden we het Anne Frank Huis aan, waar je meer te weten kunt komen over Anne Frank, ’s werelds meest bekende joodse dagboekschrijver die tijdens de Tweede Wereldoorlog leefde.

Op zoek naar iets anders? Ontdek de wereld van de wetenschap in het Nemo-museum, leer hoe je een echt Heineken-bier maakt in de Heineken Experience of bezoek de dierentuin Artis. Als je tegen die tijd nog niet genoeg selfies hebt gemaakt, kun je je dag bij Madame Tussauds beëindigen en op de foto gaan met een van je idolen.

Schommelen boven Amsterdam

Als je Holland vanuit een ander gezichtspunt (van bovenaf) wilt zien, dan biedt ‘This is Holland’ een geweldige ervaring tijdens een dronevlucht boven Nederland. Wil je meer spanning? Bezoek de A’dam Toren waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht over Amsterdam en op een schommel op de rand zit om letterlijk boven Amsterdam te slingeren.

Als je aan Amsterdam denkt, denk je waarschijnlijk meteen aan de grachtengordel. Verken deze grachten door lekker te wandelen, een fiets te huren of met een van de rondvaarten langs de Amsterdamse grachten.

Het hart van Amsterdam

De Dam is het hart van Amsterdam en de plaats waar de stad haar naam aan dankt. Het plein herbergt onder meer het Koninklijk Paleis, de Nieuwe Kerk en het Nationaal Monument ter herdenking van de Tweede Wereldoorlog. Het Magna Plaza is een minder bekend monument van de stad, maar net zo mooi, en ligt verscholen achter het Paleis op de Dam. Het gebouw deed ooit dienst als postkantoor, maar doet tegenwoordig dienst als luxe winkelcentrum.

Voor meer winkelen kun je terecht in de Negen Straatjes in de Jordaan. In dit gebied zijn er negen straten waar winkelen centraal staat. Hier vind je allerlei leuke boetiekjes, flagshipstores van grote merken, eetgelegenheden, cafés, pop-up winkels en nog veel meer. Het is een gezellige drukte waar je een echte Amsterdamse ervaring kunt opdoen.

In deze stad is je bestemming nooit ver weg.

Het Vondelpark

Als je tijdens je bezoek aan Amsterdam verlangt naar rust, dan is het Vondelpark the place to be. Het Vondelpark is het stadspark van Amsterdam en sinds 1996 een rijksmonument. Tijdens de hete zomerdagen komen hier veel mensen voor sport, picknicks, barbecues of gewoon om te relaxen in de zon.

In de wijk Oud-West vind je hippe cafés en boetiekjes en in het industriële noorden vind je fantastische rommelmarkten en vintage meubelzaken. Elke wijk buiten het stadscentrum heeft iets speciaals te bieden.

Al met al biedt Amsterdam een ​​grote diversiteit aan activiteiten, maar Nederland heeft zoveel meer te bieden. Bewonder de oer-Hollandse molens op de Zaanse Schans en Kinderdijk of de tulpen in de Keukenhof. Genoeg te ontdekken door het hele land!

Smeltkroes

Amsterdam is een van de mooiste kleine steden ter wereld. Van de Amsterdamse grachten tot de wereldberoemde Amsterdamse musea en historische bezienswaardigheden, is Amsterdam een van de meest leuke steden van Europa. Het is ook een stad van tolerantie en diversiteit. Met meer dan 180 nationaliteiten scoort Amsterdam goed op diversiteit en weerspiegelt het haar verleden. Door de smeltkroes van Europa te worden, zette de stad het voorbeeld voor het moderne stadsleven.

Amsterdam heeft alle voordelen van een grote stad: een rijke cultuur, een bruisend nachtleven, eersteklas hotels, restaurants met internationale keukens, goed vervoer – en toch is het rustig. Dankzij de uitgestrekte grachten heeft het weinig wegverkeer. In deze stad is je bestemming nooit ver weg.