Canva - Time Lapse Photography Of City Lights During Night Time

Amsterdam

Zes dagen lang is Amsterdam het middelpunt van de World Gymnaestrada 2023. Van 30 juli t/m 5 augustus 2023 zullen deelnemers en toeschouwers van over de hele wereld worden verwelkomd in de hoofdstad van Nederland.

Amsterdam is een van de mooiste kleine steden ter wereld. Amsterdam heeft alle voordelen van een grote stad: een rijke cultuur, een bruisend nachtleven, eersteklas hotels, restaurants met internationale keukens, goed vervoer – en toch is het rustig. Dankzij de uitgestrekte grachten heeft het weinig wegverkeer. In deze stad is je bestemming nooit ver weg.

Het is ook een stad van tolerantie en diversiteit. Met meer dan 180 nationaliteiten scoort Amsterdam goed op diversiteit en weerspiegelt het haar verleden. Door de smeltkroes van Europa te worden, zette de stad het voorbeeld voor het moderne stadsleven.

World Gymnaestrada 2023 speelt zich af op de legendarische locaties RAI Amsterdam en het Olympisch Stadion. Maar wat is er allemaal nog meer te doen in de stad Amsterdam? Lees het hieronder.